otrdiena, 2011. gada 29. novembris

Priekšstats.


~~

Ko gan es varu teikt, ja manā grāmatā lappuses ir tukšas un sašvīkātas, un aplietas ar plankumiem no iepriekšējām dzīvēm.

Un ja viss, ko es cenšos, ir tikai dūkot putniem līdzi. Un ja maigums ir tas pēc kā es tiecos.

Mēs sadosimies rokās, un iesim kopā braukāties. Nakts tumsā. Tikai tu un es.

Zvaigznes spīdēs pār mūsu ēnām. Tikai riteņu dziesmas skanēs, kad mēs trauksimies pustukšajās nakts ielās.

Tā būs mūsu mūzika. Tās būs mūsu kazas.

~~

pirmdiena, 2011. gada 28. novembris

Better times

Atradu pāris bildes no Polijas:

Šitā mēs atpūtāmies pēc skeitošanas vai nekā nedarīšanas.
Skatamies fūtiju
Bičevskijs gatavībā (lūdzu atsūti man vēl bildes)
Polish rapper fakie tre
Skate party
Armandek on the move





ceturtdiena, 2011. gada 24. novembris

Nokavētais

Pirmkārt nokavētas ir divas dzimšanas dienas diviem čaklākajiem čuvakiem, ko pazīstu:
Sveiks lai dzīvo Madars Apse un Renārs "Da Great" Pahomovs!
Madaram novēlu nosargāt savu entuziasmu būt par afigenno čali, un turpināt propogandēt kvalitāti, dzīvesprieku un ideju par cilvēku ar gaišu prātu un lielu sirdi!
Renāram novēlu būt Kanādā un savākt tur savu 6 gadu darba augļus, kam skaitliskā izteiksmē vajadzētu būt aptuveni vienai pilij ar bembi beibi un baseinu uz jumta, kaut arī to, kā viņš šos gadus ir ziedojies Sia Riga Rekords patiesībā nav iespejams novērtēt. Ozols,šķiet, jau sen to ir pamanījis, un varbūt tiesi tāpēc vēl pat līdz šaj dienai, nav uzdrošinājies novērtēt šī jaunekļa apņēmību turēt strītšopu virs ūdens 24-7.

Vēl mēs nokavējām šī rīta LTV1 raidījumu "Labrīt Latvija", kur 8.00 kultūras ziņu ietvaros bija sižets par jauno operas spotu OSIS un intervija ar mani un Ati par HHH dēļiem. Uz jautājumu, vai sižetu varēs noskatīties arī internetā, raidījuma vadītāja Ilze Strenga atbildēja- Dažreiz viņi ieliek, dažreiz nē.
Vispār, runājot viņas vārdiem- Biju šokingā, par viņas uzdrošināšanos nointervēt skeiterus priekš kultūras raidījuma.

Un kas kā pēdējais- nokavējām to, kā Mikus pirms pāris dienām pārgrieza teju divgadīgu nabas saiti ar Valtu, un nu ir laimīgs pats savā savos apartamentos.
. Lai arī iepriekšējais istabas iemītnieks esot bijis kaut kāds narķveidīgais ar kartona kasti lustras vietā un citām interjera primitīvībām, Mikuss viena vakara cēlienā spēja iedvest pa visam cita rakstura auru.

Vienīgais, kas nav nokavēts ir Bondara apdeits, jo tāds nav bijis nu jau teju divus mēnešus. Rihard, es dziestu uzzināt, kas jauns nomoka Tevi mūžīgi kraukšķošajā novadā- Ādaži. Bet vēl jo vairāk, es dziestu pabeigt filmiņu par draņķa rudeni, ko iesākām filmēt pagājušo gad. Yo, Bondar, paskaties pa logu, tas laiks ir mūs atkal aplaimojis, tā kā gaidu tavu zvanu ar entuziasmā izmirkušiem vārdiem- Pisam filmēt!
  



ceturtdiena, 2011. gada 17. novembris

Simpel session 10?

Yo!
Pirms kādas nedēļas sazvanījos ar Edeku, nogvelzām stundu un 16 minūtes. San Diego viss notiekās-saule spīd, darba vēl īsti nav, skeito daudz, pārsvarā ar Wes Kremer un Tyler Surrey. Satiek čaļus no Transworld, sasveicinās ar Corey Duffel, un vēl lērums piedzīvojumu, par kādiem dažs labs padsmitgadīgs latviešu skrituļstūmējs tikai pālī uzdrīkstās sapņot.
Jautāju, vai Edekam nav kāds fūtijs, ko atsūtīt, lai redzētu, kā tad īsti tur tas dēlēns griežās, bet tā vietā, viņš atsūtīja šito.
It, kā jau varēja arī iztikt un nemontēt, jo šāda rakstura video pasaulei netrūkst, taču vietējās scēnas vārdā- kurš gan nemīl Ļovas padomus un to Maksimu no 2010tā gada?!

otrdiena, 2011. gada 15. novembris

Tev būs iet Londonas ceļu!

Andžs Kolosovskis nav bratans, brālēns, vai vēl kāds tuvs radinieks Nikam Kolosovskim. Iepazinos ar viņu mūsu abu miestā- Ķekavā pirms pārpāris gadiem, kad viņš bija pavisam parasts 16 gadīgs jaunietis ar pavisam parastiem 48 izmēra apaviem, un pa visam parastu 3 gadīgu afroamerikāniskas ādas krāsas brālīti bērnu ratiņos, kuru mamma viņam mīlēja uzticēt brīžos, kad ārā ir saulains laiks, un ir tikai viena doma-iet skeitot.
Ir gājis laiks, un ratiņus ar brāli ir nomainījusi rūpe pašam par sevi. Cīņa darba tirgū, cīniņš par respektu rajonā,  apjukums eksistenciālo jautājumu priekšā un neapturamas alkas pēc plašākas pieredzes skeitborda dzīvē un vēl jo vairāk ārpus tās. Tas viss, loģiski, agri vai vēlu, vidusmēra latvieti noved līdz Londonai.
Es palūdzu Andžam, lai viņš padalās savā plašākajā pieredzē, un, lūk, ko viņš man sagatavoja:  


Trip to England.
Brauciena datums bija 21.septembris plkst. 02.55 no Rīgas autoostas uz Tallinu ar „simple buss’’ pa 2.10Ls pēc tam ar „Ryanair” uz London.
Tur nedēļu atpūtos-iepazinu nedaudz apkārtni un centos aprast ar daudz nepierastām lietām, kā ,piemēram, tas, ka ir daudz cepto un sistie poļi. Nedēļu nodzīvojot Londonā, Barking(ja nemaldos tad 4zona) devos uz Mansfieldu lielajam piķim pakaļ, iepriekš iegriežoties Slamcity skatešopā, kur pacēlu lokālā zīmola desk „palace” pa 40GBP.
Tur ierodoties uzreiz ievācāmies mājā, kura bija sarunāta jau iepriekš ar vienu gans, kurš tur jau 5gadus ir apmeties. Darbs standarta-Factory, bet viss notiek caur visādiem recruitmentiem un tas nebija labi, jo nav patstāvīga darba-katru dienu jauns vai arī vispār nav. Biju Mansfield skate plaza. Plaza atrodās pļavā un ir betona lieta un ļoti slideni , bet skeitot ir nice vienīgi izbesīj tas ka katru dienu no plkst. 9 no rīta jau ir pilns ar sīkajiem kuri braukā tikai un vienīgi ar skuteri jeb skrejriteni. Mansfieldā pavadīju 4. Nedēļas.
Tad sākās bulkas, darba nebija vienu nedēļu un gans sāka topīt par to ka par daudz tiek kurčīts un vaig samaksāt par īri. Pienāk piektdiena, samaksājam par īri pēdējo naudu kas bija paredzēts tam, bet gans visu nodzer un sāk topīt ka jāmaksā vēl, savādāk met ārā. Gans aizgāja uz klubu griezties un es pa to laiku izdemulēju viņa haton, jo nevaig dirst rajoņikam.
Aizpisu atpakaļ uz Londonu pa pēdējo piķi, satiku pie London bridge vienu homelless čehu, kurš parādija spotu ar nosaukumu „mana centre”-bezpajumtnieku centrs. Tur bija jāatrod cilvēku vārdā Radek, kurš palīdzēšot man nokļūt atpakaļ Latvijā. Pārlaidu nakti parkā un par laimi man bija čemodāns kurā bija visa mana dzīve uz to brīdi. No rīta devos uz Mana Centre kur paēdu brokastis un satiku Radek, kurš man pavēstīja labas ziņas: `I'll get you tickets for trip back home, but tickets are only on Saturday`. Fuck! Nodomāju pie sevis, jo ir tikai pirmdiena. Par laimi viens čalis no Īrijas dzirdēja manu stāstu un uzreiz mēģināja iepazīties, jo vēlējas palīdzēt. Izrādijās, ka viņš jau 10. Months ir uz ielas. Tajā pašā dienā palūdzu viņu lai aizved uz south bank, jo ņereaļna gribējās uzskeitot. Aizgājām, pārģērbos savā čemodānā, jo tur visas drēbes  bija. Vakarā devāmies cartboardu meklējumos, jo uz plikas zemes nav labi gulēt. Next day atkal south bank, kur man bija Demo apmēram 100. Skolēnu priekšā, jo biju vienīgais braucējs tur un bija ahuena, ka uztaisi vienalga ko un bērni bļauj un aplaudē .....
Nepagāja stunda un mani palūdz fotogrāfu brigāde no Francijas kautko ieskeitot lai varētu pabildēt, uzreiz sarunāju bildes uz mail lai atsūta man . Protams neiztiku bez britu trakās ikdienas, vienu nakti gulējam parkā pie 5stāvu mājām, bet vienam daunim tas nepatika un viņš mums uzbruka ar suni, Ricky (īrs) bišk pa galvu dabūja es par laimi tik pa muguru bišk dabūju(protams neiztika bez naža draudiem, jo cik zinu briti mīl durstīt visus kuri līdzinās kaut cik poļiem).Daudz kureks, gulēšana uz ielas, nedaudz uzskeitot, jo nebija spēka tam.
Tā pagāja nedēļa, kuru pavadīju uz ielas principā neēdis un bez jebkādas iespējas sazināties ar kādu. Pienāca sestdiena un ar nekādu seju devos 2.dienu braucienā Ecolines autiņā uz mājām.


That`s all folks! 





  

ceturtdiena, 2011. gada 10. novembris

HHH piedāvā: O.bjekts.S.keitbords.I.ztēle.S.abiedrība

gal_235165856_middle
Lai uzņēmēji, valsts un sabiedrība nākotnē radītu ilgtspējīgi skeitojamu pilsētu. 11.novembrī Operas skvērā veicināsim komunikāciju un sadarbību arhitektu, skeitboardistu un nejaušu garāmgājēju starpā.
Skeitbords kā sociāls krustpunkts. Nerimstoši jauna dzīvības pilna elpa.


Manual platforma no vienas puses, no otras, kikers. Dibināti ar mērķi parādīt labākos piemērus kā gada balvu arhitektūrā var izmantot skeitbordisti.

Pārdomāts triks un arhitektūra. Šie principi sakņojas mērenībā un balansā starp estētiskām vērtībām un funkcionalitāti, tie ir ļoti būtiska skeitborda dzīves sastāvdaļa.

Tādēļ esat aicināti 11. novembra piektdienas vakarā paskeitot OSIS mājas platformu.

Kā arī pasākuma laikā paredzēta īpaši ražīga akcija – ikviens varēs iegādāties Happy Herbal Harvest skateboards klāju ar gripteipu tikai pa 27,- LVL

Programmā:

· silta tēja
· Oriole bītz
· skeitborda klāju prezentācija
· un skeitbords, skeitbords, skeitbords.


Tiekās pulksten 20.00 paši zināt kur!
P.s.
Jāzep, man cepīja tavs pēdējais ieraksts, un kas vēl-nedaudz besīj, ka Edeks nav Rīgā, bet za to Niks ir, un Nils būs 25iektajā.

trešdiena, 2011. gada 9. novembris

Trīs Dievi.

~

Tikko pienāca ziņa, ka Treju "H" burtu inspekcija ir ļāvusi pievienot sarakstu ar visiem tiem cilvēkiem, kuriem jebkad ir bijusi kāda saistība ar Happy.

Te nu būs:

Hokings, Stīvens
Harrisons, Fords
Hendriks, Džimijs
Hemmingvejs, Ernests
Herbe
Hitčkoks, Alfreds
Hofmans, Dastins
Hjūstone, Vitneja


Tāpēc gribu uzrakstīt dzejoli par tēmu:

Ak, kvēlā Sjellavesa no Donegvallas
Tavā nevainīgajā dailē es sapinos
Kā muša mēdz nejauši sapīties
Rasas klātā zirnekļu tīklā
Un nekad vairs
Neatgriezties

P.S. Ir, ir pūpēdis!

trešdiena, 2011. gada 2. novembris

Miskastīte!


Kaut kad pagājušo gad ieinteresēja filmēt un montēt +- pilnīgu miskasti, un ziniet, tā interese nav apsīkusi, tikai bijusi uz kādu laiciņu aizklāta, cēlāku mērķu labad. Bet, lūk atkal ir klāt novembris, cēlākie mērķi ir sasniegti, un palags atkal krīt, atsedzot interesi par miskasti.
Lūk, arī jaunā epizode:
http://vimeo.com/31489147
Un šeit arī iepriekšējās, hronoloģiskā secībā:
http://www.youtube.com/watch?v=OeH7Yc9URRg

http://www.youtube.com/watch?v=GVrT2tiFwDE

http://vimeo.com/16102063

Trenera svētbrīdis!